Pressmeddelande: Barnböcker – Podcast för de yngre

Podcastformatet växer sig allt starkare bland ungdomar och vuxna. Men hur är det för våra barn?

Den 1 januari kommer G.J Förlag att släppa podcasten “Barnböcker” tillsammans med barnboksförfattaren Christian Jeppsson. Detta kommer bli en plats där barn (och föräldrar) kan lyssna på ljudböcker som är anpassade för familjens mindre medlemmar.

Ljudbok som podcast

Att läsa för sina barn är viktigt. Ett barn som fått godnattsagor läst för sig kan 35.000 fler ord än ett barn som inte fått godnattsagor, detta ger ett försprång för livet. Naturligtvis är närheten av en förälder det bästa alternativet, men ibland kanske tiden inte finns där, eller så sitter familjen i bilen och vill lyssna på en saga för att behålla lugnet. Det finns många tillfällen då en ljudbok gör sig perfekt. Det är dessa tillfällen som G.J Förlags satsning på Barnböcker passar perfekt. Tack vare podcastformatet kan föräldrar få tillgång till ett växande bibliotek av sagor skrivna av Gustaf Jansson och Christian Jeppsson.

Bara för barnen?

Tanken är att erbjuda en till två sagor per månad. Utöver detta kommer Barnböcker även att erbjuda ett avsnitt för föräldrarna (eller annan vuxen person som finner det intressant). Detta avsnitt kommer släppas en gång per månad och innehålla en intervju/allmänt prat med en barnboksförfattare.

Finansiering

Nej, denna podcasten kommer inte finansieras med reklam då den i första hand riktar sig till barn. Istället har vi valt att erbjuda en valfri finansiering via tjänsten Patreon. Här kan man själv välja hur mycket man tycker att podcasten är värd. Detta är inget krav, det är ett alternativ. I grunden är Barnböcker fritt för allmänheten.

Kort om G.J Förlag

G.J Förlag grundades november 2015 och har under 2016 publicerat barnboken Kims digitala äventyr – Pappa tar kontrollen. Förlaget är litet och drivs av Gustaf Jansson som har ett flertal planer för framtiden.
1 januari 2017 lanserar G.J Förlag podcasten Barnböcker.

Presskontakt

Gustaf Jansson
0739-726319
info@gustafjansson.se

Bildmaterial

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *