Artikel: Extremsportsspelen slår tillbaka

Är du lite för feg för att göra en 1080 på det största hoppet i Sälen? Eller vill du bara få en känsla av sommarkvällar i skateparken nu när ljuset börjar hålla i sig allt längre på eftermiddagen?

Med hjälp av spelens värld kan du såklart nå detta från soffan. Bortsett från Skate-serien så sjönk intresset för extremsporter hos utvecklarna i slutet av 00-talet. Tio år tidigare växte genren sig stor via Sonys, på den tiden, nya Playstation och det kändes som att man kunde hitta dem överallt. Ni minns säkert Tony Hawk Pro Skater-serien (THPS) som med tiden tyvärr spårade ur helt. I samma veva som Activision och Neversoft samarbetade med Tony Hawk så försökte de även lyfta fram andra extremsportare så som BMX-proffset Dave Mirra och surfaren Kelly Slater.

Vid sidan av monsterserien THPS fanns även två andra sorters extremsporter som inte slog riktigt lika hårt. De minst populära var inlines-spelen som släpptes parallellt med THPS. Bland dessa fanns Aggressive Inlines och, det betydligt bättre, Rolling. Sen har vi sporten vars digitala stortid grundades i 1080 Snowboarding som släpptes 1998 och föll platt med sista delen i Amped-serien, Amped 3, som släpptes i slutet av 2005. Däremellan fick vi ett par riktigt bra titlar med Amped 2 i toppen!

För att läsa hela artikeln, var vänlig gå till IGN Sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *