Farväl AMK!

AMK – Alla mina kamrater – har gett mig 300+ timmar av fantastisk underhållning. Jag har gett dem 240 kronor via Kickstarter och Patreon. För att komplettera min överbelastade “skuld” till dessa fyra män så vill jag ge dem ett stort tack och min syn på #Kringlangate.

Först vill jag berätta om min första koppling till er. Det tog fyra försök innan jag äntligen fastnade. Du (Martin) var dryg, du (Fritte) var lite pretto och ni andra två följde mest bara med. Mina första, något negativa, intryck berodde till stor del på okunskap, en faktor som förstör stora delar av världen idag, inte minst i sociala medier. När jag väl fastnade för er så har det varit svårt att slita sig. Jag matchar inte “den generella lyssnaren” för fem öre då jag är nykterist och småbarnsförälder. Men jag har sällan haft tråkigt med ert sällskap i mina öron.

När ni offentliggjorde AMK morgon var det självklart att detta projekt skulle ro i land. När säsong två dök upp var det självklart att det skulle täcka hela månaden. Detta innebar att jag stöttade er via Kickstarter och därefter via Patreon.

Under onsdag eftermiddag fick jag och de andra som stöttar AMK morgon via Patreon tråkiga besked! Ni, som grupp, lägger ned. En relativt stor del av mitt liv slutar att existera. Varför? På grund av att en utomstående part glömde filtret som sitter mellan hjärna och mun hemma. K Svensson har florerat i dagspress den senaste veckan, detta i samband med er podcast. Av egenintresse har jag följt #Kringlangate sedan start. Det jag saknar är en synvinkel som jag anser vara extremt relevant. Vi pratar om komiker, men det tycks ingen skribent lyfta fram ur rätt perspektiv.

”Komikergäng skrattar åt dödshot.”

”AMK uppmuntrar till sexuella övergrepp.”

Liknande rubriker har vi kunnat se under veckan. Men vänta nu, “Komikergäng skrattar …”. Vad är fel med det?
“… åt dödshot”. Okej det låter ju inte lika bra. Men för de som faktiskt lyssnat/ följt er (och andra komiker för den delen) vet säkert att komik kan blandas inom alla områden. Komik och skratt är också ett försvar mot yttre omständigheter.

Kan det vara så att ni skrattar av chock eller skrattar av förvåning? Att vissa uttalanden även censurerades med harklingar och höjda röster från er är något som sällan nämns i massmedia, en detalj jag känner är viktig i sammanhanget.

För den som lyssnat på humorpoddar i allmänhet känner säkerligen till att komiker i slutna rum kan vara väldigt speciella för utomstående. Jag har själv aldrig varit med i dessa slutna rum. Men jag kan tänka mig att det kan gå rätt vilt till i de diskussioner som uppstår i samband med alkohol.
Med tanke på det så kan det vara svårt att skilja på internt snack och en livesändning för 30.000 personer. Det är inget försvar men det är en mänsklig faktor.

Med detta försvarar jag inte K’s handlingar. Jag försvarar heller inte er som ansvariga när podden släppts ocensurerad. Men jag tycker att både privatpersoner, klubbägaren och media har gått väl hårt mot er som grupp. Dess följder är absurda och att ni splittras är oerhört tråkigt!

Jag vill tacka för all er tid, era anekdoter, era skratt, era roliga stunder, era jobbiga stunder! Ni har gett mig och 30.000+ andra människor ett leende i vardagen, på bussen, i bilen, på jobbet.
Jag ser fram emot din (Martin) satsning av AMK Morgon och jag hoppas att du orkar med det! Den 30 november 07:00 räknar jag med frasen:

Jag visste att denna dagen skulle komma …

// People of Sweden

Gillar du det du läst på denna reklamfria blogg? Swisha gärna en liten donation till numret nedan

2 reaktioner på ”Farväl AMK!

  • Men vad är det för moral och ansvar man har om man släpper fram en full och psykiskt instabil kille framför micken? Speciellt om den personen också är en kompis. Och att skratta av nervositet är ju inte direkt en ursäkt.

    Jag tycker på ett sätt att det som hänt är skönt. Att det för en gångs skull fick konsekvenser. Kanske får vi se mer ansvarstagande i framtiden.

  • Nu vet inte jag hur mycket du lyssnat på AMK. Själv har jag lyssnat på, troligtvis, alla avsnitt. Av både veckopodden och morgonshowen att döma så är detta ett gäng som vill ha lite ”gött tjöt”. Alla, men främst Martin, har propsat på att AMK ska vara en självständig plattform där man ska få säga vad man vill.

    Nej, i detta fallet får man inte riktigt säga vad man vill då ”vad man vill”, var direkt olagligt och oerhört opassande i det offentliga rummet. Och att släppa in en full gäst. Nja, är väl inte jättedumt det heller. Men en full och förbannad gäst kanske skulle ta på sig ansvaret att täcka nej? Ska man skylla på AMK när det egentligen är gästen som borde tagit sig i kragen? Har du lyssnat på den ocensurerade versionen själv? Tycker du inte att det skrockas och överröstas en hel del när K spyr ut sina oväl valda ord?

    Om det är en podcast med 200 lyssnare och värdarna dricker, skulle det också vara fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *