Kims digitala äventyr – Pappa tar kontrollen

Uppkomsten

När jag Googlar “Barn och tevespel” får jag upp 20.600.000 träffar på 0,49 sekunder. Andra träffen har rubriken “TV-spel gör barn beroende” och är skriven av DN.se, en relativt trovärdig tidsskrift. Med den sökträffen, är det då konstigt att förvirring och debatter dyker upp kring barn och TV-spel?

Kims digitala äventyr – pappa tar kontrollen är en barnbok som tar upp frågor kring TV-spel på ett naturligt sätt mellan barn och dess förälder. Kim är en sjuårig tjej som gillar att spela TV-spel. Hennes pappa är en medelålders förälder som placerat en konsol under TV:n för att barnen bett om det, en ganska klassisk relation kring spelets värld.

I boken – Pappa tar kontrollen – åker Kim in i spelets värld och behöver hjälp av sin pappa för att återvända till sitt hem. Då hennes pappa inte har någon erfarenhet av TV-spel stöter de på ett par problem under äventyret. Samtidigt finner Kims pappa en viss tjusning kring TV-spel då han, för en gång skull, tar sig tid att testa denna form av underhållning.

För att följa detta projektets uppbyggnad rekommenderar jag er att följa mig på sociala medier som är länkade nedan. Där kan ni även kontakta mig om ni har några frågor/funderingar kring projektet!

Facebook: facebook.com/gustafjansson.se
Instagram: instagram.com/gustafjansson.se
Twitter: twitter.com/gustafjanssonse

Illustrationer

Jag har valt att illustrera boken med hjälp av pärlplattor. Detta ger en unik touch med retrospelskänsla tack vare dess “pixliga” utförande. Förutom att det flörtar med de föräldrar som spelat TV-spel under sent 80-tal/ tidigt 90-tal inspirerar det barn till pyssel och låter deras fantasti arbeta när de läser av bilderna.

Boken i sig innehåller 33 sidor av egengjorda pärlillustrationer, ett urval av dessa kommer finnas som mallar längst bak i boken. Tillsammans med färgkoder och beskrivningar kommer bokens ägare kunna skapa sin egen Kim!

Här nedan finner du ett par skisser från boken som visar, på ett ungefär, hur resultatet kommer bli. Kom ihåg att detta inte är färdiga illustrationer.

Mediabevakning

eurogamer ign mamma-pappa powergamer teknikhype

 

Omnämnd

Donera

Aktuell status: 2410 kronor, 10 donationer

Att producera en bok kräver vissa omkostnader och detta är något jag gör på egen hand, utan ett större förlag i ryggen. Därmed kommer jag bygga upp ett startkapital och en första kundkrets genom denna “kampanj”. Alla böcker i första leveransen (de som bokas via denna donation) kommer att signeras. Därefter kommer det skickas ut fysiska exemplar till etablerade butiker som jag har kontakt med redan idag.
Nedan hittar du möjliga doneringsalternativen. Ju mer du donerar, ju mer får du!

Swish: 0724-296076
Summa: Doneringsplan finns nedan, antingen stöttar du projektet med valfri summa för sakens skull. Eller så förhandsbokar du en bok med valt extramaterial.
Meddelande:

 • Stöttar du projektet? Skriv – “Stöd Kim” som meddelande
  • Exempel: Stöd Kim
 • Förbokar du en eller fler saker? Skriv – din Mailadressen – följt av donationsalternativets nummer som meddelande
  • Exempel: mail@gmail.com 3 (för donationsalternativ 3)

Om du lagt en förhandsbokning kommer jag kontakta dig personligen för att få nödvändiga uppgifter och information.
En del av donationsalternativen är begränsade av förklarliga själ, se till att just ditt alternativ inte är fullbokat innan du lägger en beställning!

Det är viktigt att du förhandsbokar likt exemplen ovan för att jag enkelt ska få den information jag behöver.

Doneringsplan

1. Donera valfritt belopp
Stötta Kims äventyr genom tevespelets värld.

 • Antal doneringar: 1

2. Donera 50 kronor (eller mer)
Skänk en slant och få en e-bok!

 • Antal doneringar: 0

3. Donera 130 kronor (eller mer)
Säkra ett fysiskt exemplar av den första leveransen. Signerad? Självklart!
(Även e-bok ingår)

 • Antal doneringar: 4

4. Donera 220 kronor (eller mer)
För dig som vill fortsätta när ditt barn har somnat. Här får du ett fysiskt exemplar av Kims digitala äventyr och ett fysiskt exemplar av min andra bok; Inspiration & Passion – Fem entusiaster berättar (ord. pris 119 kronor).
(Även e-bok ingår)

 • Antal doneringar 2 av 15

5. Donera 230 kronor (eller mer)
Få ett par delar av rekvisitan till Kims digitala äventyr + ett signerat fysiskt exemplar.
(Även e-bok ingår)

 • Antal doneringar 0 av 10

6. Donera 330 kronor (eller mer)
Bli en del av Kims digitala äventyr med ditt namn i början av boken!
(Signerat fysiskt exemplar + e-bok ingår)

 • Antal doneringar 2 av 10

7. Donera 430 kronor (eller mer)

 • Ditt namn i början av boken
 • Signerad fysisk bok
 • E-bok
 • Ett par bitar av rekvisitan
 • Antal doneringar 1 av 10

8. Donera 1000 kronor (eller mer)
Här kommer ett donationsalternativ för er företagare! Denna ser lite annorlunda ut jämfört med de andra. Tycker ni, som företag, att detta är en bok som bör finnas på marknaden så kan ni nu lägga en slant och få ert företags logga i denna kampanjen.
OBS! Det kommer inte tryckas några loggor i boken från detta donationsalternativ då en barnbok inte ska vara ett reklamblad.

 • Antal doneringar 0 av 10

Lansering

Jag beräknar att boken kommer var klar runt september 2016, alternativt senare i höst. Boken kommer innehålla berättelsen om Kim och hennes äventyr i den digitala värld hon vanligtvis spelar sig igenom.

Kims framtid

Redan idag har jag manus till ett andra äventyr om Kim. Jag planerar att släppa den andra boken under 2017 och därefter fortsätta jobba med Kim. Temat för de kommande böckerna är samma som första boken, att ta upp frågor kring TV-spel, föräldrarskap och barnens intresse kring det digitala mediet som finns i var och varannan enhet i dag.

Om boken

 • Omslag: Hård pärm
 • Mått: 170 x 240 mm
 • Papperstyp: 150 gram/m2 (glansigt)
 • Antal sidor: 34 sidor
 • Rygg: Sydd
 • Åldersgrupp: 5 – 8 år

Sponsor

official-hama-logo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *