Pressmeddelande: Kims digitala äventyr – Sveriges första barnbok om TV-spel

Godnattsagor är perfekta tillfällen för barn att ta in ett viktigt budskap. De lär sig även mängder av ord, får en närhet till sina föräldrar och får jobba med sin fantasi.

Efter 30 år med TV-spel som ett allt mer växande medie är det dags att skapa berättelser och fantasier om spelen. “Kims digitala äventyr – Pappa tar kontrollen” är just en sådan bok. Här möter vi en flicka på sju år som sugs in i sitt favoritspel. Vem ska rädda henne? Pappa, som aldrig tidigare rört en spelkontroll!

Handling

Kim är sju år och lever i en helt vanlig familj, två föräldrar, en bror och en syster. “Kims digitala äventyr – pappa tar kontrollen” utspelar sig under en helg när Kim är ensam hemma med sin pappa. Medan pappa lagar mat kopplar Kim av med sitt favoritspel i soffan.

Av en händelse sugs Kim in i kontrollen och har bara en möjlighet att komma hem igen, med hjälp av pappa som nu tvingas lära sig någonting som aldrig tidigare intresserat honom.

Grundtanke

Kims digitala äventyr är skriven för att nå ut till en bred publik. TV-spelsintresserade föräldrar kommer finna dolda referenser i texten som tar dem tillbaka till klassiska spel. Icke TV-spelsintresserade föräldrar får en inblick i sitt barns intresse och vad det är som lockar med TV-spel. Barnen får en spännande historia som tar upp skillnader på verklighet och spel.

Tillsammans får barn och förälder en mötesplats där de, på ett naturligt sätt, kan hålla en dialog kring TV-spel, dess påverkan och vilka gränser som är rimliga att dra som förälder.

Illustrationer

De 33 sidor som fyller ut “Kims digitala äventyr – pappa tar kontrollen” är skapade av pärlplattor. Pärlorna stryks hårt för att ge en pixel-lik känsla, en klassisk konstform från TV-spel från sent 80-tal.

Pärlplattorna uppmuntrar även till barnens kreativa tänkande och fantasi. Denna form av illustrationer tar med sig vissa brister i detaljrikedom, något som kan vara både frustrerande och spännande under skapandets gång.

Att bokens ägare sedan kan pärla karaktärer och miljöer ur boken ger boken bara ett extra mervärde.

Framtid

När sida 33 är slut och boken stängs är resan inte slut. Redan nu finns manus till en uppföljare som kommer hamna i samma serie, “Kims digitala äventyr”. Förutom fler böcker har det även spånats på att bygga en interaktiv app som baseras på Kims äventyr. Detta är först och främst en ekonomisk fråga då upplägget redan finns.

Med andra ord har Kim en ljus framtid framför sig!

Om boken

  • Omslag: Hård pärm
  • Mått: 200 x 260 mm
  • Papperstyp: 150 gram/m2 (glansigt)
  • Antal sidor: 33 sidor
  • Rygg: Sydd
  • Åldersgrupp: 4 – 7 år
  • Lansering: 25 september 2016
  • Uppskattat pris: 100 kronor

Boken kan förhandsbokas med hjälp av Swish på www.kimsdigitalaäventyr.nu/forhandsboka/ , där kan man välja olika paket beroende på hur mycket man vill bidra med. Slutsumman kommer gå till att trycka upp första utgåvan.

Ytterligare information

Vid intervjubokning, inköpsfrågor eller andra frågor vänligen använd kontaktuppgifter nedan.

Gustaf Jansson
Telefon: 0739-726319
E-post: info@gustafjansson.se
Webben: www.kimsdigitalaäventyr.nu

Kort om Gustaf Jansson

Gustaf Jansson har sina rötter i tv-spelsjournalistiken som han entrade hösten 2012. Det var först våren 2015 som intresset för bokskrivandet dök upp. Efter ett par försök på den klassiska debutromanen ändrade han spår och gled in på barnboksskrivandet.

Ett år senare har han en färdig plan för sin första barnbokslansering, ett halvfärdigt projekt inom barnlitteratur och ett nyligen påbörjat samarbete för en kommande barnbok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *