Test: Samsung Note 4 för Teknikhype.se

Samsungs senaste Note-modeller Note 4 och Note Edge finns nu att köpa, frågan är om de är värt sitt pris?

Samsung fortsätter att släppa sin phablet, Galaxy Note, i slutet av året och har nu börjat sälja sin fjärde modell i serien. Detta är första gången som Samsung väljer att inte utöka skärmytan, denna gången behåller de sin 5,7”-skärm från Note 3. Däremot uppgraderar de skärmupplösningen till QHD (1440×2560). Samtidigt släpper de även en total designnyhet, med Note Edge – en phablet med samma specifikationer i stort sett, som Note 4, men med sin exklusiva skärm på kanten. Här kan ni läsa mycket om Samsung Galaxy Note 4, samt avrundar med det mobilspecifika för Samsung Galaxy Note Edgeesign

Note 4 bär en klassisk Samsung-design, med andra ord är det inte svårt att se vem tillverkaren är vid första anblicken. Men till skillnad från andra Samsung-modeller så har Note 4 fått inspiration från både Galaxy Note 3 och den nya designmobilen Galaxy Alpha. Tyvärr stannar materialvalet kvar från Note 3 vilket betyder mycket plast och inte den trevliga metallramen som Alphan besitter. De drag Note 4 fått från Alphan är de skarpa kanterna och platta sidorna, detta påverkar dock inte greppvänligheten då bakstycket är avrundat mot sidorna så Note 4 fortfarande känns mjuk att hålla i.

Framsidan har som vanligt en fysisk knapp under skärmen. Knappen har, likt tidigare modeller, en fingerscanner som gör det möjligt att skydda sin telefon med sitt fingeravtryck.
Baksidan är, i vanlig ordning, ett plaststycke med räfflad struktur som gör telefonen lite sträv att hålla i, tyvärr så sviktar det lite här och där vilket kan ge ett tråkigt intryck och lite oönskade “knarrljudd” till och från. Hårdvarumässigt finns där också en pulsmätare samt en 16MP kamera med optik som sticker ut en hel del från telefonen.

Bilder


För att läsa testet i sin helhet så finns det på Teknikhype.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *